CNC fræsning og højhastighedsfræsning i aluminium

Hos M&M A/S Maskin & Finmekanik beskæftiger vi os primært med højhastigheds- og CNC fræsning i aluminium, som har en lav vægt og er let at bearbejde. Vi foretager dog også fræsning af andre materialer som stål, rustfrit stål og plast.

Hvad er højhastighedsfræsning?

Når man fræser et emne, fjernes overflødigt materiale fra emnet ved hjælp af et roterende værktøj. Emnet er fastspændt på fræsemaskinen, og i modsætning til drejning roterer emnet ikke ved fræsning.

Der er tale om højhastighedsfræsning, når skærehastighederne er 5 til 10 gange højere end ved traditionel bearbejdning. Ved at anvende højhastighedsfræsning opnår man derfor en hurtigere fjernelse af det overflødige materiale. På den måde er der tidsmæssige besparelser at hente ved at anvende denne type fræsning.

Foruden at spare tid opnår man ved højhastighedsfræsning også emner med en bedre overflade, hvorfor man ofte kan undgå at skulle efterpolere emnet. Samtidig er det ved hjælp af højhastighedsfræsning muligt at fremstille emner, som er meget tyndvæggede og nøjagtige.

Hvad betyder CNC?

CNC fræsning er en form for højhastighedsfræsning. CNC står for computer numerical control, hvilket dækker over, at fræsemaskinen er tilkoblet en computer. Maskinens computer programmeres til at udføre bestemte omdrejninger og bevægelser. På den måde styrer computeren opskæringen og formningen af materialet. CNC fræsning bruges især til at producere emner med plane og krumme overflader.

Fordelen ved at bruge CNC fræsning er, at det er muligt at fremstille mange ensartede og detaljerede emner. Man opnår derfor stor præcision og høj kvalitet i produkterne, når man fræser dem ved hjælp af CNC.

Når vi foretager CNC fræsning hos M&M A/S Maskin & Finmekanik anvender vi CAD/CAM programmering. Det betyder, at computeren konverterer en tegning til tal og derudfra producerer emnet. Har du en tegning af det emne, du skal bruge, kan vi derfor let producere dette med vores CNC fræsning.

Ved brug af CNC fræsning er det muligt for os at færdiggøre et emne i én arbejdsgang. Det er derfor hurtigere at producere emnerne ved hjælp af CNC fræsning, samtidig med at man opnår en høj kvalitet.

Højhastighedsfræsning og CNC fræsning i aluminium er vores hovedbeskæftigelse

Hos M&M A/S Maskin & Finmekanik er vores hovedbeskæftigelse CNC fræsning og højhastighedsfræsning i aluminium. Vi foretager både horisontal og vertikal fræsning. Med vores maskiner har vi mulighed for at fræse emner i store størrelser, og vi kan endda fræse emner på op til 3 meter på vores værksted.

Vi har specialiseret os inden for produktion af prototyper og enkeltstyks, men vi laver også gerne serieproduktion, hvis du har behov herfor. Uanset hvad du skal have lavet, tilpasser vi det til dine ønsker og behov. Vores medarbejdere sørger altid for, at du får produkter i høj kvalitet.

Kontakt os

Har du brug for at få fræset dele til dine maskiner? Så kontakt os på 46 18 88 63 eller udfyld vores kontaktformular. Har du en tegning af det emne, du skal have lavet, er du også velkommen til at sende denne til os.